+38 (044) 490-32-48 +38 (044) 490-32-49
info@wm-ua.com.ua

Weidmuller. Програмно-технічний комплекс U-mation

Програмно-технічний комплекс компанії Weidmüller під назвою u-mation складається з лінійки модульного обладнання автоматизації і діджіталізаціі, а також програмного набору проектування і візуалізації, що дозволяє в підсумку об’єднати всі рівні технологічного процесу – від датчика до хмарних рішень. u-control 2000 є одним з найсучасніших і компактних контролерів на ринку. Завдяки модульній конструкції u-control 2000 сумісний з більш ніж 100 модулями системи віддаленого вводу-виводу u-remote. Мультитач панелі u-view доповнюють портфоліо обладнання. У поєднанні з програмним забезпеченням для візуалізації u-create visu, u-view допомагає створювати динамічні і масштабовані візуалізації вашої системи.

CИСТЕМА УПРАВЛІННЯ U-CONTROL 2000

Компактна система управління u-control 2000 шириною всього 54 мм, оснащений двома інтерфейсами Ethernet, інтерфейсом CAN і інтерфейсом для зв’язку з системою віддаленого вводу-виводу u-remote. Модуль управління може використовуватися для збереження проектів, оснащений для цього USB інтерфейсом, забезпечений пам’яттю ОЗУ 512 Мбайт, годинами реального часу з батарейним резервом і слотом для мікро SD-карти об’ємом до 32 ГБ. Система управління працює на двоядерний архітектурі A9 з розділеними режимами управління реального часу і не в режимі реального часу. u-control – це апаратна платформа для ПО u-create web, u-create studio і u-create IoT. Таке оптимально скоординоване апаратне і програмне забезпечення дозволяє виконувати широкий спектр завдань автоматизації – від датчика до хмарних рішень.

U-VIEW – мультитач ОПЕРАТОРСЬКІ панелі HMI

Рівень операторського управління і комунікації має особливе значення в нинішній тенденції до діджіталізаціі. Weidmüller пропонує ідеальну підтримку цієї тенденції за допомогою u-view, сучасної лінійки мультитач-операторських панелей (HMI). Мультитач-панелі u-view оснащені потужним апаратним забезпеченням в поєднанні з дисплеєм високого дозволу. HMI для візуалізації та операторського управління відрізняються своїм елегантним, плоским дизайном. У лінійці продукції – ємнісні або резистивні сенсорні екрани. Доступні дві лінійки продуктів: BasicLine і AdvancedLine. BasicLine включає в себе пристрої розміром 4.3 “- 480 x 272 пікселів, 7” – 800 x 480 пікселів і 10.1 “- 1 280 x 800 пікселів. До складу AdvancedLine входять пристрої розміром 7 “- 800 x 480 пікселів, 10.1” – 1 280 x 800 пікселів.

15.6 “- 1 366 x 768 пікселів. Пристрої AdvancedLine володіють плоскою фронтальною частиною, яку надзвичайно просто чистити. У пристроїв BasicLine один інтерфейс Ethernet 100 Мбіт, пристрої AdvancedLine оснащені двома інтерфейсами Ethernet 10/10/1000 Мбіт.

Обладнання оснащене високопродуктивним процесором для плавного динамічного відображення, а також операційною системою Linux і браузером HTML5. Завдяки захисту IP66 по передньому фронту все панелі можуть використовуватися без обмежень безпосередньо в умовах цеху або технологічної ділянки.

ПРОГРАМНІ ІНСТРУМЕНТИ U-CREATE

Програмні засоби Weidmüller є однією з основних складових частин для портфеля автоматизації і діджіталізаціі u-mation. Weidmüller пропонує ідеальне програмне забезпечення для ваших потреб, починаючи з веб-програмного забезпечення, яке забезпечує незалежний від місця розташування користувача доступ до машин і систем, зв’язку з хмарними сервісів використовуючи технологію IoT, аж до реалізації складних завдань управління в звичній інженерної середовищі. При цьому є гнучке розширення базового функціоналу відповідно до вимог замовника.

U-CREATE WEB -МІЖПЛАТФОРМОВЕ ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДЛЯ СТВОРЕННЯ ПРОГРАМ УПРАВЛІННЯ

Програмне забезпечення u-create web для веб-розробки, призначеної для конфігурації, системної параметризації і програмування відповідно до IEC 61131-3. Доступ до програмного забезпечення здійснюється через веб-браузер і не вимагає установки ПО, що означає, що його можна використовувати як інженерну платформу з будь-апаратною платформою і будь операційною системою. Ряд пропонованих базових функцій може бути розширений додатковими програмними модулями. При використанні в поєднанні з u-control і u-remote, u-create забезпечує оптимальне рішення для автоматизації широкого спектру машин і систем.

U-CREATE STUDIO – ВІДКРИТА ПЛАТФОРМА ДЛЯ АВТОМАТИЗАЦІЇ

Завдяки відкритій архітектур Linux в системі управління u-create studio відкриває безліч можливостей установки користувальницьких програмних модулів, що в підсумку дозволяє адаптувати систему u-control 2000 під специфічні додатки замовника.

ПО u-create studio використовує середу розробки CODESYS V3.5 і підтримує всі мови програмування, визначені відповідно до IEC 61131-3, такі як: ST, AWL, KOP, FBS і AS. Використовуючи C / C ++ також можна здійснювати об’єктно-орієнтоване програмування. Набір інженерних інструментів забезпечує простоту конфігурації, можливість діагностики і 3D-моделювання системи, а потужний інструмент налагодження і трасування підтримує аналіз помилок. Для M2M зв’язку реалізований сервер OPS-UA. Система укомплектована EtherCAT і CANopen провідними польовими пристроями і веденим пристроєм Modbus-TCP. Програмне забезпечення u-create сумісно з апаратними платформами u-control і u-remote.

U-CREATE IOT – КОМПЛЕКТ МОДУЛІВ ДЛЯ «ІНТЕРНЕТУ РЕЧЕЙ»

Безкоштовне програмне забезпечення u-create IoT веб-розробки для u-control 2000, доступне за допомогою стандартного веб-браузера. Дані можуть бути відправлені безпосередньо в хмару через node-RED. Програмне забезпечення підтримує таких хмарних провайдерів, як Microsoft Azure, IBM Cloud і Amazon. Концепція Security-by-Design гарантує високий рівень безпеки: u-create працює на u-control 2000 і сумісний з віддаленими станціями введення-виведення u-remote.

U-CREATE VISU – МАСШТАБОВАНЕ І КРОС-ПЛАТФОРМОВЕ ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ HMI

Програмне забезпечення u-create visu спрощує реалізацію гнучких і масштабованих концепцій візуалізації. Архітектура клієнт / сервер забезпечує швидку інтеграцію або заміну кінцевих пристроїв без необхідності настройки локального програмного забезпечення. Крос платформенне ПО u-create visu забезпечує незалежний від місця розташування доступ до всієї інформації проекту. Це дозволяє ефективно скоротити час відгуку системи і оптимізувати виробничі процеси. Завдяки призначеним для користувача інтерфейсів на основі JavaScript і HTML5 візуалізація виконується просто в браузері відповідного кінцевого пристрою. U-create відрізняється динамічним призначеним для користувача інтерфейсом з адаптивним дизайном. Використовуваний стандарт Unicode забезпечує багатомовність. Застосування об’єктно-орієнтованих концепцій layout / container і class / instance підвищує ефективність проектування. А вбудована система контролю прав користувачів підвищує безпеку при створенні та управлінні проектом.

U-MATION – INDUSTRIAL ANALYTICS МАШИННЕ НАВЧАННЯ

Ключем до підвищення ефективності і контролю витрат в життєвому циклі виробництва є оптимальне використання машинних і технологічних даних. Завдяки сучасній сенсорної технології і розвитку цифрової мережі, система u-mation може витягувати виміряні значення і використовувати їх для інтелектуального аналізу. Машинне навчання – це інноваційне аналітичне рішення, яке вибірково ініціює операції технічного обслуговування, зводячи до мінімуму непотрібні простої.

При Інтелектуальне інтелектуальному технічному обслуговуванні інтервали можна спланувати настільки точно, наскільки це необхідно. Безперервний моніторинг даних датчиків, стану і техпроцесу дозволяє отримати достовірні дані про якість визначається продукції (так зване прогностичне якість). Модулі Industrial Analytics навчаються використовуючи машинні дані і, таким чином, стають все більш точними з плином часу. Моделі машинного навчання забезпечують надійну основу для більш ефективних концепцій виробництва в майбутньому.

U-REMOTE ДЛЯ IO-LINK

Програмний інструмент u-remote IO-Link configurator і віддалений модуль u-remote для IO-Link зі ступенем захисту IP20 і IP67.

До сих пір завдання машинобудування, монтажу та експлуатації обладнання завжди полягали в тому, щоб значно скоротити час на складання, введення в експлуатацію та технічне обслуговування. На цих етапах окремі компоненти – датчики і актуатори – підключають електрично, потім в процесі роботи коректують і параметрізуется або замінюють, якщо необхідно. Використання системи зв’язку IO-Link для підключення інтелектуальних датчиків і приводів до контролера значно скорочує необхідну для цього час. Датчики можуть бути підключені швидко і без помилок з використанням попередньо зібраного кабелю, при цьому також можливий автоматичне введення в експлуатацію завдяки завантаженню вже сконфігуріррованних раніше наборів параметрів. Іншою перевагою є повна прозорість IO-Link аж до рівня датчика / актуатора, що значно підвищує устойчівасть і працездатність обладнання. IO-Link забезпечує точну діагностику і спрощену заміну пристрою, що значно скорочує час простою і, отже, витрати на технічне обслуговування.

IO-Link – стандартизована технологія введення-виведення (IEC 61131-9) для зв’язку з датчиками і виконавчими механізмами. IO-Link вважається ключовою технологією для впровадження концепцій Industry 4.0 / IoT. Система IO-Link складається з IO-Link Master і одного або декількох пристроїв IO-Link, наприклад датчиків або актуаторов. IO-Link Master є інтерфейсом для контролера більш високого рівня і управляє зв’язком між підключеними пристроями IO-Link. Для кожного IO-Link Weidmüller надає майстер-модуль зі ступенем захисту IP20 і IP67. У порівнянні з вже наявними на ринку провідними модулями IP20, провідний модуль Weidmüller забезпечує збільшення струму запітиванія на кожен з каналів IO (тип A) замість традиційних 200-500 мА. Доповнюють асортимент продукції швидкоз’ємні з’єднувачі і попередньо зібрані лінії для підключення шини, а також проводка для датчиків / актуаторов.

Параметризацію і настройку пристроїв IO-Link можна виконати за допомогою веб-інтерфейсу. Інструмент конфігурації з його інтуїтивно функціональним інтерфейсом підключається до нової центральної бази даних різних виробників, щоб отримати доступ до файлів опису пристроїв IO-Link (IODD). База даних «IODDfinder» об’єднує весь світ IO-Link під одним дахом і забезпечує централізований доступ до всіх пристроїв IO-Link. Завантаження файлів конфігурації IO-Link виконується безпосередньо через шину ведучого пристрою IO-Link, а звідти на пристрої IO-Link. Конфігуратор u-remote IO-Link доступний у вигляді безкоштовного завантаження на головній сторінці Weidmüller. Для всіх однотипних пристроїв, які використовують повторювану конфігурацію IO-Link можна зберегти один файл з конфігурацією інженерного проекту локально і перерозподіляти звідти на аналогічні пристрої.

Weidmüller також забезпечує всебічну підтримку переваг IO-Link в поєднанні з системою віддаленого вводу / виводу u-remote. Незалежно від того чи використовується система в шафі автоматизації, в змішаних додатках зі ступенем захисту IP20 і IP67 або розміщена безпосередньо на установці для підключення до виконавчих механізмів, u-remote надає користувачеві всі можливості гнучкої архітектури вводу-виводу і переваги узгодженої загальної системи. Інтегрований інструмент налаштування u-remote забезпечує зручну параметризацію і настройку, незалежно від реалізованого протоколу fieldbus / network.

Модулі IO-Link зі ступенем захисту IP67 можуть бути встановлені локально, вони утворюють інтерфейс зв’язку з датчиками і виконавчими механізмами. Головний модуль IO-Link шириною 30 мм, має чотири порти типу A і чотири типи B. Він також покращує параметризацію і діагностичні властивості підключених датчиків і виконавчих механізмів. Нововведенням є те, що його порти типу B дозволяють підключати актуатори до 2А. Крім того, кожен порт також може бути налаштований як вхід або вихід.

За допомогою u-remote з IP67 користувачі можуть збільшити подачу струму в систему введення-виведення до 16 А. Це означає підключення до системи більшої кількості споживачів, таким чином значно скорочується кількість використовуваних проводів. u-remote модулі c IP67 і роз’ємами M12-L забезпечують більшу потужність системи.

Віддалений веб-сервер дозволяє здійснювати локальну або віддалену перевірку, таку як діагностика за допомогою віддаленого доступу або ручне моделювання вхідних сигналів, а також примусове ручне встановлення вихідних сигналів. Для цього необхідний лише стандартний браузер. На додаток до спрощеного запуску також прискорюється обслуговування в разі незапланованого простою системи

Спільно з u-remote і IO-Link Master, Weidmüller вже сьогодні пропонує комплексні рішення для задоволення потреб галузі 4.0 / IIoT, які виникнуть завтра

 

Новини та статті